‘Motherhood is not every woman’s calling’

Moederschap, moet dat?

Iets dat een geruisloos thema lijkt is de vraag of je eigenlijk wel kinderen wil. Veel vrouwen vragen zich af of deze tijd geschikt is voor het moederschap of ze voelen de eierstokken niet rammelen.

Echter de maatschappij gaat er nog steeds vanuit dat het moederschap een vanzelfsprekende wens is van iedere vrouw. Maar wat als je dat nu niet wil? Of als je het nog niet weet?

Het kan zijn dat je in je omgeving ziet dat het tijd wordt voor een gezin, of dat je eerst carrière hebt gemaakt en ineens moet beslissen welke kant je opgaat. Er kunnen zoveel momenten zijn in je leven dat je hier mee geconfronteerd wordt. Wat ik veel zie is dat het zogenaamde plaatje leidend is, maar wat als jouw plaatje afwijkt en lekker uniek is….mag dat dan ook?

In een consult kijken we samen waar je staat en wat je nu echt wilt. Zodra dat duidelijk is kun je je gaan richten op het wortelen van deze keuze. De wereld om je heen zal altijd wat denken en vinden, maar dat jij jouw leven gaat leven zoals jij voelt dat het klopt is het grootse goed.

Sfeerbeeld Consult Loes Sastra