'Every child is born a genious'

Kinderen

De zorgen rondom het welzijn van je kinderen kunnen veel van je vergen. Het is inherent aan het moederschap. Voor kinderen (en hun moeders) kan een consult dan ook een uitkomst zijn.

Onverwerkte emoties liggen vaak ten grondslag aan klachten die ineens zichtbaar worden. Wat we in het Westen automatisch doen en denken, is dat we de zichtbare klacht moeten aanpakken. Als we die verhelpen is het opgelost en kunnen we verder. Vervolgens blijven we de klacht behandelen, omdat deze vaak terugkeert.

 

Ook bij kinderen kunnen onverwerkte emoties een oorzaak zijn van hinderlijke klachten. Wat zou het dan fijn zijn als we de angel eruit kunnen halen en het kind weer ruimte en lucht krijgt om in een natuurlijke ontwikkeling te komen. De blokkades op de weg kunnen opgeruimd worden. In een sessie hoeven ze er eigenlijk alleen maar te zijn. Gesprekken, op wat korte vraag-antwoorden na, zijn niet nodig.

En nee, natuurlijk blijft het daar niet bij. In een consult krijg je ook altijd handvatten mee om thuis door te pakken.

Ik behandel kinderen tot 18 jaar met zowel fysieke als mentale klachten.  Kleine kinderen kunnen baat hebben bij een sessie wanneer ze bijvoorbeeld kampen met angsten, eetproblemen, driftbuien, concentratieproblemen , lees- en leerproblemen, slaapstoornissen, onzekerheid of lichamelijke klachten.

 

Kinderen in de puberfase zitten vaak midden in een worsteling. De overgangsfase van kind naar adolescentie is intens, het zoeken naar een eigen identiteit en plek is daar inherent aan. Klachten als onzekerheid, hoofdpijn, (faal)angst, boosheid en verdriet komen vaak voor in deze fase. Het kan veel rust geven wanneer onverwerkte emoties losgelaten worden en dus niet meer getriggerd kunnen worden in het hier en nu. De puberteit kan dan met minder scherpe randjes doorlopen worden.